Liverpool Land

Liverpool Land

Den bjergrige Liverpool Land halvø strækker sig fra Uunartoq i syd til Kap Gladstone i nord. Den ydre kystlinje Liverpool Land er normalt isfri om sommeren.

Men havet bølger og dønninger skal altid overvejes, hvis pakisen fra kysten er tynd og ikke udgør et naturligt læ. I løbet af foråret og sommeren er fuglelivet langs denne kyst er varieret og farverigt.

I fjordene er farvandene rolige med vekslende udsigt til kyster, vertikale gletsjere og alpine klipper. I vinteren og foråret betingelserne for hundeslædekørsel langs den ydre kyst og i fjordene generelt god.

Hundeslæderuten fra Ittoqqortoormiit fører gennem dale og over gletschere, på tværs af landet og ned i Lille Fjord hele vejen til den yderkysten. Langs Liverpool Land's yderkyst er der et par enkle fangsthytter, som vi kan benytte os af i løbet af vores hundeslædetur.

Ruten tilbage er oftest gennem Hurry Fjord, som med udsigt til Jameson Land tilbyder en helt anderledes kulisse. I april og maj ses solende sæler ofte på isen  og det er ikke usædvanligt at se en isbjørn. Med ankomsten af trækfugle glæder lokalbefolkningen sig over, at foråret er i luften.

Liverpoolland           Liverpoolland Expedition          Liverpoolland Sledging         Liverpoolland sledtrip          Liverpoolland Lunch

Liverpoolland_Land.JPG