LOKALE FACTS

IntroductionIntroduktion


Som rejsende i Arktis har man uanede muligheder for unikke oplevelser . Så hvorfor vælge Scoresby Sund? Scoresby Sund fjorden er i al sin skønhed også verdens største fjordsystem . Den er derudover hjemsted for en af de største bestande af moskusokser i Grønland og narhval , forskellige sælarter og anden arktisk dyreliv er et yndet syn i fjordsystemet. Historisk er området også ganske interessant - Geologen Lauge Koch havde sin base ved Gurreholm ; Alfred Wegener byggede hytte i området og Ryder ekspeditionen udforskede i slutningen af 1890'erne hele fjordsystemet - og gjorde derved flere opdagelser i form af bopladser og grave fra tidligere tiders eskimostammer.

Selve Ittoqqortoormiit kommune har som den eneste i Grønland sin helt egen tidszone og arealet dækker over et område som er større end England. Indenfor grænsen findes Gunnbjørns Fjeld - der med sine 3694 meter er det højeste i Arktis og grænsende op til kommunen findes verdens største nationalpark ; National Parken i Nord og Nordøst Grønland.

Nanu Travel er specialiseret i arktiske rejser. På alle årstider tilbyder vi skræddersyede , guidede rejser og ekspeditioner i Scoresby Sund fjord system og i National Parken. Vi tilbyder også logistisk støtte til uafhængige ekspeditioner i regionen.

Vi udlejer ekspeditions udstyr , arrangerer transporter og udlægger depoter til ekspeditioner . De ansatte i Nanu Travel har mange års erfaring i regionen og er ivrige efter at opfylde alle individuelle behov. Vores hjemmeside indeholder oplysninger om mulighederne for at rejse i denne del af verden og tilbyder et udvalg af repræsentative fotografier, der kan give et overblik over denne dramatisk smukke region.