Hvalrosbugten

Hvalrosbugten: Den arktiske strand 


Engang beboet af hvalrosser og amerikanske soldater og nu et smukt sted at slappe af i den varme arktiske sommer. 


Hvalrosbugten var engang en sted for masser af hvalrosser, men idag ses de meget sjældent, det var derfor den har dens navn "Hvalrosbugten" 


De amerikanske soldater opholdt sig i hvalrosbugten tilbage fra 1944 til 1946 og stedet blev brugt som vejrstation og de dækkede vejrudsigten i nordatlaten og europa. 

Krigen sluttede i 1945 , men de amerikanske soldater blev nødt til at blive i hvalrosbugten indtil 1946 fordi det var ikke muligt at hente dem med skib da der var allerede stærk havis. De blev kaldt de sidste amerikanske soldater hjemsendt fra aktiv krigstjeneste. 


Hvalrosbugten er den perfekte sted at besøge, hvis du planlægger en dagstur. Stranden er placeret 2 km fra byen, med en rute i midten af en stejlt bjerg. 

Hvis du vil gå længere og hårdere kan du vælge at vandre til Mågefjeldet som ligger 362 meters højde fra havet, og 5 km væk fra byen. Det vil ændre vandreturens niveau fra 1 til 4, det samme med hvis du vælger at tage til Gulefjeldet, som ligger 9 km væk fra byen, og der er nogle floder som skal krydses.